We gaan dit jaar goed beginnen met deze Customer Story! Geinterviewd is namelijk Zoe Leplaa. Met alle “meer sporten” nieuwjaarsresoluties geeft deze Crossfit chick je misschien net wat meer motivatie!

Zoe is bij mij op consult gekomen voor een sleeve en we zijn vrij snel daarna begonnen. Binnen 3 maanden was haar sleeve compleet waarvan de laaste sessie op 29 december was. Hoe mooi gaat zij het nieuwe jaar in! Het heeft ons totaal 5 sessies van 5 uur gekost om dit te realiseren.

Wat voor werk doe je?
Ik run een Crossfit box met m’n man en werk 2 dagen als gymjuf in het basisonderwijs.

heeft dat invloed gehad op je tattoos?
Ja zeker, in Crossfit zijn er veel mensen met tattoos. Als je hard met lichaam aan t werk bent wil je je lichaam sieren. Het is toch een beetje blootloperij, sport topje en bootyshorts, m’n mooie sleeve staat er prachtig bij. Als ik er naar kijk krijg ik er een goed gevoel van.

Kan je mij vertellen hoeveel tatoeages je hebt?
Dit is mijn 3e tatoeage, die nu aan het zetten bent.

En wat voor tatoeages heb je al?
Ik heb op mijn rug in het Hebreeuws de namen van mijn zoontjes met hun geboortedata
En op mijn been staat “wat goed is komt snel”. Dit stond ook op het trouwkaartje van mijn man en van mij.

Dus het zijn allemaal tatoeages met een betekenis erachter?
Klopt ja

Hoe belangrijk vind jij een betekenis voor je tatoeage?
Voor die 2 vind ik het heel mooi, maar deze tatoage die ik nu laat zetten is echt omdat ik het mooi vind. Er zit niet echt een betekenis achter. Het kan heel mooi zijn om er een betekenis erachter te hebben, maar het kan ook vooral een mooi kunstwerk zijn op je lijf.

Dacht je altijd al zo over tatoeages?
Nou vroeger vond ik tatoeages helemaal niet mooi.

Hoe is dat veranderd?
Doordat meer mensen om me heen tatoeages kregen, vroeger had niemand dat.
En als iemand dat had dan vond ik het eigenlijk niet zo mooi staan, misschien waren het ook gewoon geen mooie tatoeages. Naarmate ik meer mooie tatoeages zag begon ik het zelf toch ook wel te waarderen.

We zijn in de loop der jaren natuurlijk onwijs gegroeid in mogelijkheden in de tattoo branche. Vroeger had je veel minder keus dan nu.

Dus doordat je steeds meer met mooie tattoos geconfronteerd werd, ben je het gaan waarderen?
Ja en in het begin vond ik het dan wel vooral mooi door een betekenis. Maar bij de tatoo artiest waar ik mijn eerste tattoo zette, die zei al “je lichaam is net een wit a4tje, als je er eenmaal een tekentje op getekend hebt, dan wil je eigenlijk dat papiertje verder gaan inkleuren.”

Wat dacht je toen, laat maar praten?
Ja :), maar zo werkt het toch wel echt, dat je er toch meer wilt.

Hoe lang geleden heb je die andere met betekenis laten zetten?
Denk dat dit in de zomer van 2016 was met mn 1e tatoeage.

Dat is vrij recent dat je bent begonnen en uitgegroeid naar een sleeve, want hoe oud ben je?
Ik ben 28

Hoe lang heb je over je sleeve na moeten denken?
Het zit al wel ruim een jaar in mn hoofd en het laastste half jaar dat ik vooral aan het bedenken was, van wat wil ik dan echt precies en bij wie wil ik dat zetten

Hoe ben je bij mij uitgekomen dan?
Eerst een lange zoektocht van een aantal weken en toch eigenlijk niet precies gevonden wat bij al mijn wensen aansloot. Toen zag ik op Instagram bij The Beach Throwdown van een Crossfit toernooi een foto van Fanny Hermans, en die tatoeage trok me wel aan.

Toen kwam ik toch wel achter dat jij de dingen die ik heel graag wilde kon zetten. Eigenlijk hebben we jou toen heel snel gecontact.

Wat was het spannendste aan het proces van je sleeve?
Het gezicht denk ik wel ja, hoe dat er uit zou komen te zien.
Geen idee hoe het uitpakt, als er een stukje van een mandala niet mooi is valt niet op in geheel. Het gezicht is een groot deel van de tattoo, als dat niet helemaal mooi is, had ik het wel jammer gevonden.

Maar ik vind het heel mooi en ben er heel blij mee

M’n polsen vond ik ook spannend, hou er niet van als mensen aaan mn polsen zit. En dan ga jij er met een naald in gaat lopen prikken. 😉

Dus dan ben je toch een soort van grens over gegaan? Hoe ben je dat aangegaan?
Nou, ik wist niet wanneer je m’n pols ging doen. Dus die verassing heeft geholpen, het was gewoon hup, gaan en doorbijten. 🙂

Heb je iets wat je wilt meegeven aan mensen die twijfelen om de stap te zetten?
iedereen moet het toch wel echt zelf weten. Als ze nu bang zijn van spijt, dan kunnen ze misschien later spijt krijgen. Je moet eerst naar de grens van dat je er niet zo veel van aantrekt. Niet overhaast beslissen en goed nadenken en weten wat jij wilt.

Mijn man zou ook wel willen maar hij twijfelt te erg, wat wil ik en wat vind ik er later van. Hij is de drempel nog niet over.

Wat maken mensen zich druk om later he?
Want jij zei, misschien heb je helemaal geen later..
Ja,dat klopt 😉