Linda ken ik al een tijdje van het face- en bodypainten. De face- en bodypaint community had meerdere events waar door we elkaar regelmatig ontmoetten. Ze vond mijn tattoo werk goed passen bij de stijl die ze mooi vindt, alleen was de afstand iets om in overweging te nemen. Elke week van Amsterdam naar Rotterdam na een flinke sessie is best pittig.

‘’Ik ben blij dat ik uiteindelijk toch naar je toe ben gekomen en het voelt goed een artiest te hebben gevonden waar ik vertrouwen in heb. Het is het reizen de moeite waard. ”Ik denk dat een vrouw ook anders ontwerpt dan een man, wat fijner.’’ Linda heeft inmiddels best wat tattoos al en komt ze zo goed als wekelijks bij mij langs. We doen even een zomer stop maar we hebben al weer plannen gemaakt voor haar volgende tattoos. Ze is bij mij begonnen met een onderarm sleeve. Daarna zijn we de tattoos op haar rug gaan coveren. Nog een klein stukje en deze is klaar. (zie foto)

Ze wilde toch ook wel op haar bovenarm om een full sleeve te hebben en dat hebben we de laatste dag-sessie gedaan voor de zomer stop. Hoe oud was je toen je voor het eerst begon met tattoos? ‘’ De eerste tatoeage heb ik op mijn achttiende laten zetten’’ En hoe lang geleden is dat? ‘’Vijf jaar’’ grapt ze. ‘’Nee hoor haha, dat is bijna dertig jaar geleden.’’ Ben je daarna gelijk los gegaan? ‘’Nee hoor, ik wilde altijd al een tatoeage maar m’n moeder zei, je wacht maar tot je het huis uit bent.‘’Dus toen ik één dag de sleutels van mijn huis had rende ik naar de tattoo shop en heb ik deze prachtige makreel op m’n borst laten zetten.’’ En ze laat me een ‘vintage’ dolfijntje zien.

Hoe lang duurde het voordat je aan je tweede tattoo begon? ‘’Dat zal zo een twee jaar later zijn geweest. Vijf jaar geleden ongeveer ben ik weer begonnen en toen heb ik deze veer laten zetten.’’ Ze laat me een sierlijke mehndi stijl veer zien die toch wel de hele achterkant van haar arm in beslag neemt. Wat is voor jou een belangrijke reden om tatoeages te zetten? ‘’Ik vind het een mooie lichaamsversiering. Ik heb het altijd mooi gevonden. Heel sexy en als ik mannen en vrouwen met tatoeages op straat zie lopen dan draai ik me altijd wel even om.’’

En hoe zit het met die tattoos op je rug, die heb je nu door mij laten coveren. Toen je die net liet zetten, wat was je gedachte er toen bij en waarom heb je er toch voor gekozen om er iets overheen te laten zetten? ‘’Ik denk dat de meeste mensen klein beginnen als ze gaan tatoeëren. En dat is de grootste fout die ze kunnen maken, denk goed na en denk groot, want een klein paardje op je rug valt niet op.En toen had ik allemaal losse plaatjes en ik had zo iets van dat moet een geheel worden. Maar dat het zo mooi als nu zou worden dat had ik niet durven hopen.’’ Maar die tribals op je boven en onderrug was dat al om het één geheel te maken? ‘’Nee dat waren ook losse delen en toen dacht ik gewoon ‘t is een zooitje, dat kan mooier. En laten we eerlijk zijn, toen ik begon met tatoeëren toen had je dolfijntjes en eenhorentjes. De stijlen die ik nu mooi vind die waren er toen niet.’’ Heb je ooit iets gewild en het niet durven zetten, bang voor de pijn bijvoorbeeld? ‘’ Nee ik heb een vrij hoge pijngrens, en pain is fain zeg ik altijd haha. En ik doe gewoon wat ik wil, altijd al gedaan. Mensen zeggen wel ja wat als je oud bent? M’n vriendin bijvoorbeeld, die houdt helemaal niet van tatoeages en die zei “kijk, nou vallen je rimpels ook niet meer op!’’ Ja zo kan je het dus ook bekijken he, omdraaien. Ja het is niet de reden waarom ik het laat zetten, maar wel een leuke bijkomstigheid. Ik word er gewoon blij van. Ik heb een grote tatoeage op m’n dijbeen van m’n hondje en iedere keer als ik naar de wc ga dan zie ik ‘m. Ik vind t fantastisch. Ik vind tatoeages een toevoeging en ik word er blij van. Kijk me stralen!’’

Heb je nog plekken die je niet wilt tatoeëren? ‘’Ja de voorkant van m’n lichaam zal ik nooit laten tatoeeren. De grens is tot aan m’n pols. Als het nodig is dan kan ik mijzelf nog zo kleden dat je niets ziet. Dan kan je vragen waarom maar dat is een gevoel.’’ Is er nog iets wat je mensen wil meegeven? ‘’Begin niet te klein en denk er goed over na, het is verslavend. En zoek een goede artiest uit, geen prutser. Dat heb ik gedaan toen en heb er heel veel littekenweefsel aan over gehouden.’’