Het is al een tijdje tijd voor een nieuw blog. Zoveel veranderingen en zoveel leermomenten zijn er geweest die ik wil opschrijven en delen.

Maar de dagen gaan zo snel. Hard werken en te moe om ‘s avonds iets te doen behalve designs voorbereiden voor klanten voor de tv. Ik weet ook niet meer hoe ik niets moet doen, of alleen één ding. Een film duurt te lang voor me en alles ‘s avonds buiten de deur kost te veel energie.

De opening was waanzinnig. We hebben serieus een half jaar uitgekeken naar het moment van het lintje doorknippen in onze mooie jurken. En opeens is het moment voorbij! Het was zo een hoge berg om te beklimmen en je bent er aan de andere kant vanaf gegleden voor je er erg in hebt.

Gelijk aan het werk daarna. Oude klantjes, nieuwe klantjes. Een hoop buren zijn ook bij ons langs gekomen. Om te kijken, te praten en in te boeken. Ze hebben ons zien verbouwen en de website sprak hun aan. Fijne sfeer. Dat horen we van elke klant. Het artikel in het Haarlems Dagblad heeft ook wat klanten binnen gebracht en we zijn er zeker van dat alle promo acties die we nog gaan doen onze zaak gaat laten groeien. Maar alles op z’n tijd. We hoeven niet stampvol te zitten of bakken met geld te verdienen. Het gaat lekker zo. 😉

Dit is mijn studio en dat besef ik me maar al te goed. Neem ik alles aan wat binnen komt lopen of ga ik selectief zijn. Kan ik het me veroorloven om dingen te weigeren? Maar ja.. mensen komen echt naar ons voor de sfeer en als ze nou dat kleine ‘standaard’ designtje willen van internet. Ik maak hen blij en ik verdien er wat aan toch? Ja..maar nee.. ik merk als ik dat soort dingen aanneem het echt tegen me gevoel in gaat. Het is een heel sterk gevoel en ik word gewoon spontaan minder vrolijk. Bij andere shops had ik t gedaan, half uurtje werk voor 80,-, komt u maaarrr.. Iedereen die dit leest zal me ook vast voor gek verklaren , maar mijn gevoel gaat me ergens brengen en ik ga er naar luisteren. Het wordt gewoon tijd voor een apprentice die dit soort dingen van mij kan overnemen.

Ik word wat bewuster van mijn tattoo werk. Wat heb ik de afgelopen jaren allemaal gezet eigenlijk, ben ik gegroeid en op welke manieren kan ik nog meer groeien in m’n tattoo werk? Ik heb afgelopen weekend een seminar van Joey Boon gevolgd en dat heeft me ook aan het denken gezet. Zijn werk is waanzinnig, ik wil ook zo goed worden. En dan hoor je hoe lang hij over bepaalde tattoos doet. Minimaal twee keer zo lang als dat ik doe.. hoe langer je bezig bent, hoe meer je ziet. Als je naar een museum gaat en naar een schilderij gaat staren ga je dieper en dieper en zie je steeds meer details. Snel is vlug. Als je snel leeft mis je toch ook een hoop van wat er om je heen gebeurd, dat zeggen ze toch?

Waarom haast ik mij zo? Ik denk dat ik bang ben dat mensen niet willen betalen wat ik vraag maar als je een bepaalde kwaliteit wilt en een tattoo van mij wilt dan is dit gewoon de prijs. Oehh dat klinkt streng! 😉 Maar daar ga ik wel naar toe groeien. Hoe beter ik in m’n vel zit, hoe mooier de tattoos worden die ik zet. Ik heb de studio niet voor niets Nova Art genoemd. Ik moet de naam eer aan doen.